28.9.21

Vuosi 2015 ja Talvisateet

Vuonna 2015 ryhdyin pitkän tauon jälkeen kirjoittamaan jatkoa Vuorileijonan varjo -sarjaan. On varmaan helppo ymmärtää, miksi keskeiseksi nousivat Sirpiin saapuvat pakolaiset. Heillä on vaikeuksia sopeutua Sirpin tapoihin, ja osa sirpiläisistä suhtautuu heihin kielteisesti. Sirpin hallitsijan Moirin kanta on kuitenkin selkeä:

"Moni haluaisi epäilemättä säilyttää perinteisen Sirpin tai ainakin sen, johon he ovat tottuneet. Mutta muutosta tapahtuu aina, ja muualla tapahtuvat muutokset vaikuttavat myös meihin. Kansat ovat monenlaisista syistä joutuneet siirtymään asuinsijoiltaan ja asettumaan uusiin paikkoihin. Emme me sirpiläisetkään ole Sirpin alkuperäisiä asukkaita, ennen meitä täällä olivat arat. Meidän esivanhempiemme kerrotaan tulleen tänne sekä Autiomaasta että Vuorimaasta, eivätkä kaikki heistä olleet kovin sopeutuvaisia tai yhteistyöhaluisia, mutta he oppivat tulemaan toimeen keskenään. Kaikille pitää löytyä tilaa jostakin, myös sellaisille, joista voi aiheutua ongelmia. Sirpissä on perinteisesti autettu jokaista avuntarvitsijaa niin hyvin kuin se on ollut mahdollista, ja niin pyrin edelleen toimimaan."

Julkaisin Talvisateet ensin kotisivultani ilmaiseksi ladattavana e-kirjana, ja sitten tein siitä nidotun omakustanteen. Huomenna 29.9. Talvisateet ilmestyy SAGA Egmontin kustantamana e-kirjana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.