29.5.21

Vuorileijonan varjo -sarjan osat 7-10

Vuonna 2015 olin 71-vuotias. En ollut kirjoittanut mitään julkaistavaksi tarkoitettua yli kymmeneen vuoteen, ja ajattelin, että urani kirjailijana oli ohi. Se ei varsinaisesti harmittanut, mutta toisinaan ajattelin, että Vuorileijonan varjo -sarja oli jäänyt kesken. Se oli päättynyt tilanteeseen, jossa Dotar, Ake ja Vasama suunnittelevat matkaa Isosaarelle.

Kun vuonna 2015 ryhdyin kirjoittamaan Vuorileijonan varjo -sarjaan uutta osaa, tiesin, että sille olisi turha edes etsiä kustantajaa. Aikaisempien osien kustantaja oli sulkenut minulta ovensa, eikä kukaan ryhtyisi julkaisemaan jatko-osaa toisen kustantamiin kirjoihin.

Tarkoitukseni oli kirjoittaa vain yksi kirja, jossa esiteltäisiin tilanne Sirpissä ennen Isosaaren matkaa, sitten käytäisiin Isosaarella, ja kerrottaisiin tilanne sen jälkeen. Mutta jo ennen Isosaarelle lähtöä Sirpin tilanteesta oli niin paljon kerrottavaa, että siitä tuli kokonainen kirja, Talvisateet. Sen julkaisin aluksi vain e-kirjana, mutta pian tein siitä myös painetun version.

Isosaaren tapahtumista kertoo Tuulien koti, ja sarja jatkui vielä kirjoilla Raudanluja ja Tilinteon aika, jonka julkaisin vuonna 2018. Silloin Vuorileijonan varjo -sarja oli valmis, yli 20 vuotta sen ensimmäisen osan julkaisemisen jälkeen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.