20.5.21

Vuorileijonan varjo -sarjan alku

Ryhdyin kirjoittamaan Vuorileijonan varjo -sarjaa yhtä aikaa jatko-opintojeni kanssa. Tein lisensiaatintyöni sankarimyytistä sellaisena kuin se on Homeroksen Iliaassa ja Edgar Rice Burroughsin Mars-trilogiassa. Vuorileijonan varjo -sarjaan kirjoitin oman toisintoni sankarimyytistä.

Kirjasarja luokitellaan fantasiaksi, mutta siinä on hyvin vähän fantasialle ominaisia piirteitä. Sen maailma on kyllä sepitteellinen, mutta sen esikuvana on se maailma, jossa Iliaan ja Odysseian sankarit elivät.
Sarjan alku on trilogia, joka julkaistiin vuosina 1996-1997. Sen ytimessä on tarina Tessistä, joka haluaa uskoa rauhaan ja ihmisten väliseen ystävyyteen maailmassa, jota hallitsevat taistelijasankarit. Toisenlaisen tien valitsee Kareta, joka tuntee syntyneensä sotilaaksi.

Heti aluksi päätin, että kirjasarjassa ovat mukana myös uskonnot, jotka vaikuttavat siihen, miten ihmiset toimivat. Antiikin Kreikan runsaasta jumalmaailmasta nappasin Ukkosjumalan (Zeus) ja Sodanjumalan (Ares). Äitijumala taas on yhdistelmä useammista naisjumaluuksista. Koora-jumalan sen sijaan sepitin ihan itse edustamaan eräänlaista ihanteellista uskontoa, joka kehottaa ihmisiä rakastamaan toisiaan. Myöhemmin esiintyy muun muassa Isäjumala, jolla on meille Vanhasta testamentista tuttuja piirteitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.